Työsuhdepyörä Hi5Bikes

Työsuhdepyörä Hi5Bikesin kautta

Kaikki valikoimamme polkupyörät on mahdollista hankkia myös työsuhdepyöränä. Työsuhdepyörä on työnantajan tarjoama verovapaa etu, joka mahdollistaa uuden pyörän, kypärän ja lisävarusteiden hankkimisen tuntuvasti normaalihintaa edullisemmin.

Teemme yhteistyötä kaikkien yleisimpien työsuhdepyöriä tarjoavien yritysten kanssa, joten meiltä uuden pyörän hankkiminen onnistuu helposti ja nopeasti. Kauttamme voi ostaa työsuhdepyörät myös suoraan työnantajan nimiin. Jos aiheesta herää kysymyksiä, ole meihin yhteydessä sähköpostitse [email protected]

Me Hi5Bikesillä olemme toimittaneet työsuhdepyöriä jo sadoille tyytyväisille asiakkaille, joten voimme haukkua itseämme alan ammattilaisiksi. Alta löydät vastaukset yleisimpiin kysymyksiin sekä parhaat vinkit pyöräedun hyödyntämiseen.

GoByBike, Epassi vai joku muu?

Ennen työsuhdepyörän tilaamista on sovittava edun käyttöönotosta työnantajasi kanssa. Vaikka työsuhdepyörä tuleekin täysin henkilökohtaiseen käyttöön, sen ostajana toimii aina joko työnantaja tai leasing-palvelu, kuten GoByBike. Laskutusta varten tarvitsemme siis voimassa olevan sopimuksen joko työnantajaltasi tai leasing-yhtiöltä.

Valtaosa osa työsuhdepyöristä hankitaan leasing-palvelua tarjoavien yritysten kautta. Suurimpia yhteistyökumppaneitamme ovat esimerkiksi Gobybike, Etufillari ja Epassi, joita kaikkia voimme lämpimästi suositella. Teemme yhteistyötä myös useimpien muiden leasing-yhtiöiden kanssa, ja tarvittaessa voimme laskuttaa pyörät myös suoraan työnantajan nimiin. Vapaus-työsuhdepyöriä kauttamme ei valitettavasti voi enää hankkia.

Kun työnantajallasi on sopimus leasing-pyöriä tarjoavan yrityksen kanssa, on uuden työsuhdepyörän hankkiminen edullista, helppoa ja huoletonta.

1. Edullisuus – mitä työsuhdepyörä maksaa?

Pyöräetu on henkilöstöetu, jonka avulla työnantaja voi tarjota työntekijöilleen mahdollisuuden hankkia uusi pyörä verovapaasti. Verovapaan edun suuruus on 1200€ vuodessa, eli 100€ kuukaudessa. Käytännössä työsuhdepyörä maksetaan siis vähentämällä sovittu kuukausierä omasta palkasta ennen tuloveroa. Osa työnantajista voi tarjota edun myös osittain tai kokonaan kuukausipalkan päälle, joten tarkemmat ehdot kannattaa aina tarkistaa omalta työnantajalta.

Työsuhdepyörän edullisuus syntyy siis siitä, että pyörän kuukausierä (yleensä n. 50€-100€) vähennetään omasta kuukausipalkasta ennen veroja. Pyöräedun hyödyntäminen laskee siis sovitun kuukausierän verran bruttopalkkaa, keventäen samalla tuloverotusta. Tilille kilahtava nettopalkka laihtuu siis huomattavasti vähemmän, kuin työsuhdepyörästä maksettava kuukausierä.

Jos esimerkiksi 3000€/kk tienaava työntekijä hankkii itselleen 2000€ arvoisen pyöräpaketin 24kk sopimuksella, ja lyhentää sitä palkastaan verottomasti 95€/kk, vähenee käteen jäävä kuukausipalkka ainoastaan n. 56€/kk. Esimerkki on vain suuntaa-antava, sillä kuukausierän, veroedun ja euromääräisen säästön suuruus riippuu aina sekä omasta palkasta että pyöräpaketin hinnasta.

2. Helppous – millaisen pyörän voin valita

Työsuhdepyöräksi voit valita lähes minkä tahansa valikoimamme pyörän. Työsuhdepyörän ei nimestään huolimatta tarvitse soveltua työmatkojen taittamiseen, vaan voit valita myös puhtaasti harrastekäyttöön tarkoitetun pyörän. Siksi suosittelemmekin koeajamaan avoimin mielin myös sellaisia pyörämalleja, joita et ehkä ole edes tullut harkinneeksi! Esimerkiksi sähköavusteinen maastopyörä toimii erinomaisesti myös arkisissa ajoissa ja päällystetyillä teillä, mutta mahdollistaa myös hauskat lenkit metsäpoluilla.

Kauttamme hankituista työsuhdepyöristä monet ovat esimerkiksi täysjoustoisia maastopyöriä, sähköpyöriä tai pitkille lenkeille ja retkeilyyn soveltuvia gravel-pyöriä.

Pyöräetu mahdollistaa vuositasolla 1200€ arvoisen pyörän hankkimisen verovapaasti, mutta valitsemasi pyöräpaketin kokonaishinta voi huoletta olla tätä korkeampi. Tällöin yli 1200€ arvoisen paketin veroetu yksinkertaisesti jakautuu pidemmälle ajanjaksolle.

Työsuhdepyörä-sopimuksissa on lähes aina määritelty myös yläraja pyöräpaketin hinnalle – normaalisti n. 4000€-4900€. Useimmiten myös maksimihintaa kalliimman pyörän hankkiminen on mahdollista, esimerkiksi maksamalla ylimenevä erotus itse. Käytännöt maksimihinnan ylittävien pyöräpakettien kanssa kuitenkin vaihtelevat palveluntarjoajien välillä, joten näissä tapauksissa oman työnantajan käytäntö on tarkistettava aina erikseen.

Kun tiedät käytössäsi olevan budjetin, on itse pyörän ja lisävarusteiden hankkiminen todella suoraviivaista. Valittavissasi on kaikki budjettiisi sopivat valikoimamme pyörät, kaikilta edustamiltamme pyörämerkeiltä. Poikkea siis myymääläämme koeajolle, tai selaa koko pyörävalikoimamme verkkokaupasta.

Kun juuri sinulle sopiva pyöräpaketti on saatu valittua, hyväksytämme kokonaisuuden yrityksenne työsuhdepyöristä vastaavalla taholla. Kun paperiasiat on hoidettu, saat uuden pyöräsi ajoon täysin varusteltuna ja säädettynä. Sen jälkeen voit keskittyä nauttimaan edullisista kilometreistä!

3. Huolettomuus – huollot ja vakuutukset

Työsuhdepyörän omistaminen on tehty mahdollisimman huolettomaksi. Halutessasi voit nimittäin lisätä pyöräpakettiin haluamasi suuruisen huoltobudjetin, jonka avulla myös vuosihuollot saa sisällytettyä verovapaaseen etuun. Työsuhdepyörän ajokilometrit, ajopäivät ja käyttötarkoitus ovat täysin rajoittamattomat ja itsesi päätettävissä.

Useimpien työsuhdepyörien sopimuksiin sisältyy myös kattava vakuutus, joka suojaa työsuhdepyöräsi varkauksia ja vahinkoja vastaan. Vakuutukset ja niiden tarkemmat ehdot voit tarkistaa suoraan omalta palveluntarjoajaltasi.

Työsuhdepyörä hankitaan useimmiten 12kk-48kk pitkille sopimuskausille. Leasing-kauden lopussa voit joko lunastaa pyörän kokonaan itsellesi ennalta määriteltyyn hintaan (yleensä n.5% pyörän arvosta), tai palauttaa sen palveluntarjoajalle. Työsuhdepyörän kanssa sinun ei siis tarvitse sitoutua yhteen ja samaan pyörään, vaan voit halutessasi vaihtaa sen uuteen pyörään sopimuskauden päätteeksi.

Eri työnantajat ja palvelut voivat tarjota pyöräetua hieman eri tavoin, joten täysin yleispäteviä esimerkkejä kustannuksista ja käytännöistä emme voi tässä antaa. Osa yrityksistä tarjoaa myös erilaisia palautusturvia, joiden yksityiskohdista kannattaa olla yhteydessä suoraan palveluntarjoajaan.

Työsuhdepyörä – valinta, varustelu ja käyttöönotto

Kun sopimus työsuhdepyörän hankintaan on olemassa, voit marssia myymäläämme tutustumaan pyörävaihtoehtoihin ja varusteisiin. Pyörän tilaamista varten tarvitsemme omat yhteystietosi, työnantajasi tiedot sekä käytössänne olevan leasing-yhtiön.

Työsuhdepyörän voi tilata myös täysin etänä. Toimitamme valmiiksi varustellun pyörän kotiovellesi Matkahuollon kuljetuksella, tai voit noutaa sen Helsingin myymälästämme. Etätilauksen tekeminen onnistuu sähköpostitse: [email protected]

Valittavissasi on kaikki budjettiisi sopivat valikoimamme pyörät ja sähköpyörät edustamiltamme pyörävalmistajilta kuten MondrakerKona ja Trek. Työsuhdepyöräpakettiin voi itse pyörän lisäksi sisällyttää kaikki pyörään kiinteästi asennettavat lisävarusteet, kuten lokasuojat, tavaratelineet ja valot. Lisäksi edun piiriin kuuluvat myös nastarenkaat ja kypärä. Asennamme kaikki lisävarusteet pyörääsi ennen luovutusta, ja säädämme pyörän ajovalmiiksi.

Kun sinulle sopiva pyöräpaketti on valittu, hyväksytämme kokonaisuuden joko työnantajallasi tai pyörän leasingista vastaavalla yrityksellä. Kun paperiasiat on hoidettu, saat uuden pyöräsi ajoon heti sen valmistuttua!

Työsuhdepyörän tilaaminen on siis yhtä helppoa, kuin uuden fillarin ostaminen perinteisin maksutavoin. Koko prosessi tilauksen tekemisestä pyörän luovutukseen vie aikaa yleensä parista päivästä korkeintaan muutamaan viikkoon, hieman palveluntarjoajasta ja meidän kokoonpanon kiireistä riippuen.

Tutustu pyörävalikoimaamme, ja valitse uusi työsuhdepyöräsi täältä:
www.hi5bikes.fi/kategoriat/polkupyorat/

Lisää tietoa työsuhdepyöristä

Jäikö jotain kysyttävää? Annamme mielellämme lisätietoja työsuhdepyöristä, varusteista tai muista pyöräedun soveltamiseen liittyvistä kysymyksistä sähköpostitse hi5@hi5bikes. Myös leasing-palveluita tarjoavien yritysten sivuilta löytyy kattavia tietopaketteja ja laskureita esimerkiksi pyöräpaketin kustannusten laskemista varten. Tutustu suosittuihin palveluihin näistä linkeistä:

GoByBike: www.gobybike.fi
Etufillari: www.etufillari.fi
Epassibike: www.epassibike.fi
Fleetbike: www.fleet.fi