Millä pyörällä dh-kuskit ajaa poluilla? No, vähemmän yllättäen siihen hommaan suunnitelluilla pyörillä, joista omistushaluja herättelevänä esimerkkinä tässä on Ville Ormon mullet Mondraker Foxy Carbon RR.

Vastoin yleistä käsitystä Ville nimittäin ajaa välillä muuallakin, kuin hissillä varustetuissa maastoissa – joskin harvoin. Ja näillä harvoillakin kerroilla ylämäet noustaan tunkkaamalla, vaikka pyörästä nousukykyjä löytyisikin. Pyörää ei onneksi voi syyttää siitä, ettei downhill lähde dh-henkilöstä edes hakkaamalla. Onneksi Foxy Carbon toimii myös erittäin hyvin tällaisessa ”mini-dh” -käytössä.

RR-Foxyn jo ennestään melko vakuuttavaa osalistaa on tässä yksilössä viilattu mm. Race Facen Next R -takakiekolla, jonka kanssa ei tarvi juuri kiviä väistellä. Lisäksi kiinni on ruuvailtu kultaiset Formula Cura 4 -jarrut, e*thirteenin korkea Plus 35 -stonga ja Race Face Turbine -kampisetti. Renkaiden sisällä pyörii tietysti pinkit Pepi’s R-Evolution Tire Noodelit.

Erityistä kiitosta paatuneelta downhill-kuskilta saa Öhlinsin alustan toiminta ja Foxyn “mini-dh-pyörämäinen” ajotuntuma laskuissa. Esimerkiksi Foxin ja Rockshoxin iskareihin tottuneelle Öhlinsit kepit tuntuvat “herkiltä ja extra-smootheilta”.

Hyväksyvää mutinaa meidän keskuudessa on kerännyt etenkin Öhlinsin keulojen ramp up chamber -säätö, jolla tokenien kanssa pelleilyn voi unohtaa lopullisesti. Alajalan kautta täytettävän ilmasäiliön kautta keulan progressivisuutta voi nopeasti säätää tilanteeseen sopivaksi ihan tavallisella iskaripumpulla. Etukiekon pinnojen keventelystä vastaa tässä kuvassa Applen maaginen kuvanparantelu.

Jos haluat testata, miltä Mondraker Foxy ja Öhlinsin alusta tuntuvat poluilla, niin kauden 2022 demopyörät on nyt varattavissa maksuttomalle testilenkille. Varaa demopyörä sähköpostitse hi5@hi5bikes.fi – tai poikkea myymälässä tekemässä varaus!

Katso kaikki saatavilla olevat Foxy -mallit tästä:
https://www.hi5bikes.fi/kategoriat/polkupyorat/maasto/trail/?filter_merkki=mondraker

Osalista: 2021 Foxy Carbon RR, medium

Takaiskari:
Öhlins TTX Air 205×62.5mm.

Keula:
Öhlins RXF 36 M.2 29, 160mm

Stemmi:
Race Face Turbine-R 35, 32mm

Stonga:
e*thirteen Plus 35, 35mm nousu

Gripit:
Odi Longneck 2.1 Lock-On

Hissitolppa:
Onoff Pija dropper internal

Satula:
SDG BEL-AIR 3.0

Jarrut:
Formula Cura 4, kultaisina

Kiekot:
Etu: DT Swiss EX1700 Spline 29”
Taka: Race Face Next-R 27.5″

Rengastus:
Etu: Maxxis Dissector EXO TR 3CT 29×2.4
Taka: Maxxis High Roller II EXO TR 3CT 27.5×2.4
Insertit: Pepi’s R-Evolution

Kampiosasto:
Race Face Turbine, Race Face Cinch Narrow Wide 32t

Polkimet:
E13 Base Pedal

Ketju:
Sram XX1 Eagle, Black

Takavaihtaja:
Sram GX Eagle

Vaihdevipu:
Sram Trigger GX Eagle

Rataspakka:
Sram XG-1275, 10-52T